Workshops

1. Hoogsensitiviteit is een gave
Door Reinhilde Vermeulen

Als je deze workshop volgt is het volgende je al bekend: een highly sensitive person(HSP) is iemand die gevoeliger is voor indrukken en prikkels van de buitenwereld dan gemiddeld. Hij of zij neemt subtielere nuances waar in bv. de lichaamstaal en stemmingen van anderen, is gevoeliger voor licht, geuren en geluiden, enz.

In deze workshop gaan we verder…  Hoogsensitiviteit is een gave.

Je werkt in groep aan de verkenning van je hoogsensitiviteit. Je ontdekt en verdiept je kwaliteiten als HSP er. Wie ben je, wat kan je bieden? Wat heb je nodig? Hoe maakt jouw hoogsensitiviteit deel uit van je leven? Hoe kan je jouw kwaliteiten inzetten om meer ‘vervuld’ te leven.

Via creatieve technieken, spel, muziek …. gaan we samen op weg.  Ook het groepsgebeuren speelt hierin mee.  Hoe kunnen anderen een spiegel zijn voor jezelf?

Deze workshop kan aangevraagd worden via info[at]jezelftevriend.be


2. Creatieve Kindercoaching
Door Annelies Vermeulen

Voor wie?
Kinderen van 6 tot 12 jaar

Creatieve coaching met interactieve werkvormen
Taal is niet de beste tool om met kinderen aan de slag te gaan. Vandaar dat ik graag werk met muziek, drama, spel en beweging.

Wat is er fijner voor kinderen en jongeren dan in een kleine groep zich voluit te kunnen ontplooien, meer zelfvertrouwen op te bouwen en hun problemen even op een creatieve manier te uiten en te verwerken.

Muziek inzetten is een fijne manier om de emoties los te koppelen. Misschien heeft je kind een lievelingsnummer waar hij/ zij troost in vindt. Misschien wel een liedje waar je kind heel vrolijk van wordt en luidkeels wil mee meezingen. Misschien neemt hij/zij een trom of een ander instrument en maakt er een begeleiding bij. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt. Met muziek kom je zeer gemakkelijk bij je emoties.

In psychodrama mogen de kinderen in het spel hun eigen verhaal ontwikkelen en uitspelen met elkaar. Kinderen blijven in hun eigen ‘spel’wereld en al spelende ordenen ze deze wereld.

Verder werk ik werk ook met coachende kaartspelen, met poppetjes waarmee ze hun verhaal in scène plaatsen, ademhalingstraining, ontspannende yoga …

Deze workshop kan worden aangevraagd via annelies[at]jezelftevriend.be

3. I feel good
Door Annelies Vermeulen

Creatieve coaching met interactieve werkvormen voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Na een zwaar schooljaar dat heel wat flexibiliteit en veerkracht vroeg, is het tijd om helemaal tot rust en tot jezelf te komen. Wegdromen met magische verhalen, zingen en luisteren naar liederen waar we vrolijk of net stil van worden, meespelen met slagwerk, dansen, verkleden, rollenspel, maar ookgenieten van stiltemomenten, yoga. Kortom: onze talenten ontplooien en tot onze gevoelens en emoties komen….en alles wat we voelen is goed.

Kijk hier wanneer de eerstvolgende ‘I feel good’ start.